Hercules Maraton 2016 cu drapelul Romaniei si steagul dacilor

Este data de 15.10.2016.

Hercules Maraton, Editia a 6-a, desfasurat pe Valea Cernei, in zona Herculane, a insemnat pentru mine un moment de nostalgie dupa cele doua editii la care am mai participat. Aceeasi distanta, 44,5 km, cu 500 de metri mai mult decat lungimea traseului de la Olympus Marathon. Si pentru ca initiatorii acestei competitii au predat stafeta colegilor lor din asociatie, este momentul sa imi reamintesc si de medalia de la cele 2 editii, care concura cu medalia primita pe muntele Olimp.

Hercules Maraton 2016

Hercules Maraton cu drapelul Romaniei si steagul dacilor

http://www.ilierosu.ro/2011/05/25/hercules-maraton-2011-in-spirit-romanesc-si-brancusian/

http://www.ilierosu.ro/2013/06/26/hercules-marathon-2013-cu-drapelul-romaniei-si-steagul-unicef/

Vremea a fost rece inainte de start, vantul a batut puternic si ne-a speriat (video). Ne-am incalzit insa repede pe urcare, temerile noastre privind ploaia, risipindu-se. Sus pe creasta,  soarele a aparut, transformand cursa intr-una ideala pentru alergat.  Farmecul aparte pe care ti-l ofera toamna, m-a facut sa simt altfel cursa. Culorile ruginii ale toamnei si covorul de frunze asternut la picioarele noastre pe traseu au transformat aceasta intalnire cu muntele intr-o lupta pentru depasirea propriilor limite, reusind sa flutur drapelul Romaniei pentru a 151-a oara intr-un maraton. Privelistile incantatoare intalnite la tot pasul, au facut ca acest maraton sa ni se para mai scurt, desi acesta a masurat 45 de km (video) . A doua zi dupa cursa am fost in zona Orsova, pe malul Dunarii, la Cazane, prezentand steagul dacilor Regelui Decebal. Inedita intalnirea cu Dunarea, la intrarea ei in tara. Peste nici o saptamana ma voi reintalni din nou cu fluviul, de data aceasta la iesirea lui din tara, la Maratonul Delta Dunarii, de la Sulina. Steagul dacilor a fluturat pentru prima oara  in zona Herculane, ajungand la cifra de 24 de maratoane alergate (video).

Hercules Maraton 2016

Cu Drapelul Romaniei si Steagul dacilor in fata Regelui dac – Decebal.

Castigatorul editiei a 6-a a fost Robert Hajnal. Robert, ofiter in Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro detine un palmares impresionant, fiind castigatorul mai multor competitii sportive de maraton si de ultramaraton. Printre altele el a castigat si Maratonul Zapezii Isostar Rasnov, maraton desfasurat in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”. Dupa festivitatea de premiere Robert, “Hercules de Romania” in anul 2016, mi-a impartasit cateva impresii. (video)

Galeria foto

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori