La maratonul Bucuresti cu 5 drapele: Romaniei, NATO, UE, ONU si…

Dupa ce am alergat primele mele 10 maratoane oficiale in Romania si prin Europa (Bucuresti, Budapesta, Atena, Madrid, Paris, Berlin, Bruxelles, Limassol, etc), am inteles ca maratonul este locul ideal in care se poate promova imaginea Romaniei. Fiind colonel in rezerva mi-a fost foarte usor sa fac acest lucru.
In ziua de 21.03.2010, am alergat prima mea cursa cu drapelele Romaniei si Italiei, la Roma. De atunci n-am mai lasat drapelele din maini, purtand in fiecare dintre curse, mai ales in cele externe, un mesaj de pace si de  prietenie: “Romania-tara gazda, Impreuna”.  Lipsea parca ceva, asa ca, pentru ca mesajul meu  sa fie complet, am luat cu mine  in maratoane si drapelele Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite. Am purtat drapelele Romaniei si UE pe 6 continente, sub privirile si incurajarile colegilor mei de club, Viorica Gabrian si Daniel Lixandru, alaturand din mers pe 4 dintre acestea si drapelul Organizatiei Natiunilor Unite, fiind poate unul dintre putinii oameni care sa fi incercat acest lucru. Cel mai bine imi inteleg mesajul strainii si romanii din strainatate. Am in permanenta un schimb de priviri cu spectatorii  de pe margine, transmitandu-le acestora un mesaj cat se poate de simplu: “Da, pot si sunt roman!”. Vrajit de ceea ce se intampla intr-o cursa de maraton, am ajuns cu drapelele mele la Roma, Boston, Luxemburg, muntele Olimp, Moscova, Bruxelles, Bucuresti, Atena, Torino, Lisabona, Atlanta, Dubai, Marakech, Santiago de Chile, Rotorua-Noua Zeelanda, Belgrad. Le-am dus atat pe soselele Romaniei,  la Cluj, Miercurea Ciuc, Tusnad, Sighisoara-Medias si Marasesti, cat si prin vaile  si muntii Romaniei, la Ciucas, Moieciu, Baile Herculane, Apuseni, Izvorul Muresului, Piatra Craiului. La maratonul “Pe aici nu se trece” Marasti-Marasesti, la a 25-a cursa cu drapelul Romaniei, preotul satului mi-a sfintit inainte de start drapelul.
Duminica, 9 octombrie, 2011, voi  lua cu mine  intr-un maraton, pentru prima oara,  un drapel NATO. Voi  tine in maini 5 drapele, 2 ale Romaniei, UE, ONU si NATO, iar pe tricou voi  avea mesajele “Romania –  Moldova – Impreuna”. si “Yes, I can”.

Dedic aceasta cursa romanilor de pretutindeni, care servesc sub drapelele pe care le voi duce duminica la maratonul International Bucuresti.

Romania, oriunde te-ai afla, urmeaza-ma nu te lasa!

2 Raspunsuri

  1. Sandel Voinea spune:

    Urmarind cursa de la fata locului, nu pot decat sa salut si sa felicit pe participanti. Nu in ultimul rand, insa, il salut pe cel care este portdrapelul sentimentelor universal umane, acela care la fiecare cursa are altceva de transmis, intr-u prietenie, solidariate, normalitate. A strabatut traseul, in mai putin de 4 ore, purtand cele 5 drapele, devenite regulamentare pt. el.
    Salutari si respecte Ilie !

  2. stan turcu spune:

    Felicitari Ilie, pentru indeplinirea obiectivului! Ai mai trasat o linie greu de atins. Sanatate si numai bine!

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori