Maratonul celor Doua lacuri

DouaLacuri

De Sfintele Sarbatori de Paste – Maratonul celor doua lacuri

image description

ou

Clasament

Pe 21.04.2014, in cea de-a doua zi de Paste,  va avea loc in Parcul Alexandru Ioan Cuza, in jurul lacurilor IOR si Titan, Maratonul celor doua lacuri – de Sfintele sarbatori de Paste, cu start si sosire din/in fata bisericii “Pogorarea Sfantului Duh”.

Organizatori: Clubul  Sportiv Eco Alpin , Biserica Pogorarea Duhului Sfant Titan si www.ilierosu.ro in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 Bucuresti.

Sponsori: Isostar RomaniaTaramul Artelor-Atelier de creatieCrucea Rosie Bucuresti Sector 3Fitclass, Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta

Parteneri Media: Revista Alerg, Ro Club Maraton

Alti parteneri:  Asociatia Elite Running, CentrulSfântul Spiridon”.

Maratonul face parte din Ciclul de Maratoane Istorice:  “Din Dragoste pentru Romania si Istoria ei”, in care concurentii alearga si intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Constantin Brancusi, Maratonul Prieteniei-organizat la Plevna, acolo unde s-au jertfit romanii in 1877 pentru independenta.)

Vei primi la final de cursa crengute de salcie, oua rosii si o medalie pe care o vei pastra peste ani, ca pe o icoana.
Concurenti, organizatori, voluntari si copii, veti petrece timp de cateva ore intr-un cadru natural deosebit, dominat de pomi infloriti si de salcii, care se oglindesc in ochiurile de apa ale celor doua lacuri. In Sfintele sarbatori de Paste, vom alerga, vom face miscare si ne vom intalni cu traditiile noastre stramosesti. Ne vom numara printre bucurestenii, care vom sarbatori cu o zi mai devreme, Ziua Pamantului, care se sarbatoreste oficial, la initiativa ONU in intreaga lume, in data de 22.04.2014.

Maratonistii care participa la “Maratonul celor doua lacuri”, au inalta binecuvantare a Preafericitului Patriarh Daniel. Inainte de start Preotul Paroh Gabriel Parvu, Parohia Pogorarea Sfantului Duh – Titan,  va rosti rugaciunile de Paste si  rugaciunile in memoria eroilor neamului, pentru care maratonistii alearga in cadrul ciclului de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”.  Imnul Romaniei va rasuna inainte de start in intreg  Parcul Alexandru Ioan Cuza. Hristos a inviat!

Probe:
-Maraton
-Maraton stafeta pentru copii
-Semimaraton
-15 km

42 de copii vor alerga   intr-o stafeta pe traseul maratonului, purtand cu ei un tricolor. Copiii sunt de la CentrulSfântul Spiridon” si din scolile generale ale Sectorului 3.

1. Regulament
2. Clasament
3. Lista concurenti
4. Declaratia

5. Harta traseului (1 tura de parc)

6. Lista Maratoanelor istorice din ciclul: “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”