Maratonul Pe aici nu se trece, 6 august 2017, editia a 7-a judetul Vrancea, la final

In ziua de 6 august 2017 a avut loc in judetul Vrancea cea de-a 7-a editie a Maratonului Pe aici nu se trece, care s-a desfasurat la implinirea a 100 de ani de la Bataliile ce au avut loc la Marasti, Marasesti si Oituz,  fiind un omagiu adus eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

marasesti

Competitia “Pe aici nu se trece”, 6 august 2016, Editia a 7-a, a fost organizata de catre Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA) Filiala Focsani-presedinte cpt cdor Iulian Basturea, in parteneriat cu ARPIA – structura centrala, presedinte general Iosif Rus,  Ro Club Maraton, Directia pentru Tineret si Sport Vrancea si Clubul Sportiv Eco Alpin.

Sponsori:ISOSTAR, Medical Simbol, Artsport.ro,  Herciu Marius – Cabinet Individual de insolventa, Restaurant Berthelot Marasesti.

Parteneri din judetul Vrancea: Consiliul Judetean Vrancea, Prefectura Judetului Vrancea, Primaria Marasesti, Primaria Panciu, Primaria Soveja, Primaria Campuri, Primaria Straoane,  Primaria Racoasa, Primaria Adjud, Primaria Tifesti, Inspectoratul Scolar Vrancea, Asociatia “Sportul pentru toti” ludetul Vrancea, Serviciul de Ambulanta Vrancea.

Parteneri de la Ministerul Apararii Nationale: Statul Major General, SMFT, SMFA, Garnizoana Focsani.

Parteneri media: Atlas Tv, Vrancea Media, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Running Club Bucuresti, Vocea Armatei, Revista Alerg, Red&WhiteServices

In ziua de 6 august 2017 a avut loc in judetul Vrancea cea de-a 7-a editie a Maratonului Pe aici nu se trece, care s-a desfasurat la implinirea a 100 de ani de la Bataliile ce au avut loc la Marasti, Marasesti si Oituz,  fiind un omagiu adus eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Competitia a inceput la ora 02.00, din fata Mausoleului Eroilor din Soveja, sapte concurenti luand startul  in proba de 100km. Doua stafete au pornit la aceeasi ora in cursa:

-Stafeta 100X1km a municipiului Adjud, formata din copii din Adjudu-Vechi si Adjud, coordonata de cpt cdor rz. Constantin Stoica si cpt.rz Petrica Nica;

-stafeta 100X1km a orasului Orhei, din Republica Moldova, coordonata de Andrei Calcea, vicepresedintele Uniunii Vetranilor de Razboi din Republica Moldova si de profesorul antrenor Liuba Pavlov;

-La ora 05.00 concurentii din probele de 42 de km si 46 km au pornit in cursa din fata Mausoleului Eroilor din Marasti.

-La ora 06:30 s-a dat startul in proba de 21 km din fata Monumentului Ecaterina Teodoroiu de la Muncelu (Straoane);

Inainte de startul fiecarei probe s-a intonat imnul Romaniei.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a temperaturii care a ajuns la 40 de grade Celsius, organizatorii au modificat in timpul cursei traseul probei de 100 km, fara a se mai trece prin punctele de control Cosmesti, Marasesti Gara si Monumentul Mariuca Zaharia din Haret. Distanta totala parcursa de concurentii din proba de 100 km a fost de 72 km.

Concurentii din probele de stafete au fluturat in timpul cursei cate un tricolor. Ilie Rosu a alergat fluturand in cursa drapelele Romaniei si Frantei, steagul de Reprezentare al Statului Major al Fortelor Aeriene si steagul lui Stefan cel Mare, oferit Armatei Romane de catre Legatia Franceza, pentru eroismul de care a dat dovada in lupte.

Sosirea in probele de 42 km si 21 km a fost in fata Monumentului Victoriei din Tisita, iar in probele de 46 km si 100 km, in fata Mausoleului Eroilor din Marasesti.

La competitie a participat un senator din Parlamentul Romaniei, domnul Dragos Benea, care a luat startul in proba de 100 km si subprefectul de Bacau, domnul Valentin Ivancea care a alergat in proba de 21 km.

De asemenea, la start s-au aliniat 4 dintre concurentii care au in palmares peste 100 de maratoane alergate: Victor Ilie – 238, Ilie Rosu-188, Danut Cernat  si Florin Simion.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Restaurantul Berthelot de langa Mausoleu, concurentii primind la final diplome,  cupe si o masa oferita de restaurant.

Restaurantul Berhelot  a oferit fiecarui concurent care a luat startul in proba de 100 km, cate 50 E.

La 100 km Masculin au castigat Victor Ilie si Florin Simion, iar la Feminin Cristina Palic-Toma.

La  46 de km Masculin a castigat Adrian Iordache, iar la Feminin Ionela Dobrea.

La 42 km Masculin a castigat Paul Morarescu, iar la Feminin Marilena Campeanu.

La 21 km Masculin a castigat Gheorghe Surlea, iar la Feminin Tita-Gabriela Irodica.

Clasament general

Galeria foto

 Mausoleu Marasti – video

Monumentul Ecaterina Teodoroiu – video

Monumentul Infratirii Varnita – video

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori