Maratonul Unirii Focsani 24 ianuarie Editia 1 la final

banner actualizat cu nadria

Rezultate

Stefan Salagean si Hiroko Ogawa au castigat Maratonul Unirii, Focsani, 24 ianuarie 2017, Editia 1!

Clubul Sportiv Eco Alpin Bucuresti, in parteneriat cu primaria Municipiului Focsani, Consiliul Judetean Vrancea , Prefectura Vrancea, Directia pentru Sport si Tineret Vrancea si Asociatia Romana pentru Propaganda  si Istorie Aeronautica – Filiala Focsani, a organizat  la Focsani in ziua de 24.01.2017, prima editie a Maratonului Unirii.

Sponsori:  Zanfir SNC, ISOSTAR Romania, ArtSport, Nadria SRL.

Parteneri: Primaria Odobesti, Primaria Adjud, Primaria Campeneanca, Primaria Vartescoiu;

Parteneri media: Ro Club Maraton, Revista Alerg.

Concurentii au alergat intr-o zi importanta pentru istoria Romaniei, 24 ianuarie, zi in care  s-au aniversat 158 ani de la unirea Unirea Principatelor, in care orasul Focsani a jucat  un rol istoric. Inainte de start concurentii s-au prins in Hora Unirii, apoi s-a intonat imnul Romaniei. Startul a fost dat de viceprimarul municipiului Focsani,  domnul Ionut Mersoiu.

S-a alergat pe traseul Piata Unirii, Strada Unirea Principatelor, localitatea Valcele,  localitatea Campineanca, Pietroasa, Vartescoiu,  Odobesti  si retur.

Maratonul a fost o initiativa a doi vranceni: Ilie Rosu, din Adjud si Bogdan Barladenu, din Focsani. La startul competitiei au fost prezenti domnul general ( r ) Iosif Rus, presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda  si Istorie Aeronautica (ARPIA) si prof Vasile Dogaru, presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin.

Judetul Vrancea este judetul din Romania in care toate orasele sale sunt conectate la istoria Romaniei prin maratoane istorice: Marasesti si Panciu prin Maratonul “Pe aici nu se trece”, Adjud prin Maratonul Siretului, Focsani si Odobesti prin Maratonul Unirii.

Maratonul Unirii este cel de-al saselea  maraton din Moldova, dupa Maratonul “Pe aici nu se trece”, de la Marasesti la Marasti, Maratonul “Pe aici nu se trece” de la Soveja la Marasti, Maratonul Stefan cel Mare de la Putna, Maratonul Siretului de la Adjud si Maratonul Recunostintei de la Oituz.  Maratonul s-a desfasurat  intre municipiul Focsani si orasul Odobesti, alergandu-se de-a lungul raului Milcov, pe frontiera istorica de la 1859, dintre Moldova si Muntenia. Raul Milcov a fost traversat de 4 ori de catre maratonisti iar de concurentii din celelalte probe de 2 ori, trecandu-se simbolic peste granita dintre cele doua Principate.

Doua stafete de copii din judetul Vrancea au alergat in proba de 42X1km pe traseul maratonului, ducand din km in km, un tricolor:

-Stafeta “Unirea Principatelor”, alcatuita din copii din Focsani, Campineanca, Vartescoiu si Odobesti, condusi de prof Mircea Lazar – Focsani, prof Lemnaru Violeta Mihaela – Scoala Gimnaziala Campineanca, prof. Laurentiu Bosnea – Scoala gimnaziala Vartescoiu.

-Stafeta “Pe aici nu se trece”, alcatuita din copii din Adjud, Adjudu-Vechi si Pufesti, condusa de Petrica Nica – din Adjudu Vechi si prof Constantin Sardaru –  Scoala Generala Gimnaziala Pufesti;

 La Maraton Masculin a castigat Stefan Salagean -din Bistrita Bargaului, urmat de  Pantis Mihai-din Cluj Napoca si de Morariu Marius-Ioan-din Salva.

 La Maraton Feminin a castigat Ogawa Hiroko din Japonia.

La Semimaraton Masculin a castigat Voicu Culai-din Galati, urmat de Lovin Adrian – din Straoane si de Preda Adrian – din Galati.

 La 12 km Masculin a castigat Mezdrea Adrian – din Sighisoara, urmat  de Bejan Iulian- din Bacau si de Grigoriu Rafael – din Focsani.

La 12 km Feminin a castigat Dobrea Ionela – din Macin, urmata de Prisecaru Elena – din Barlad.

Maratonistul Victor Ilie din Braila,  a alergat maratonul 228 din cariera.

Printre participantii la competitie  s-a numarat si  gl.(rez) Virgil Balaceanu, care a alergat in cursa de 12 km.

Un grup de copii din Scoala Gimnaziala “Ion Diaconu” Tulnici, echipati in costume populare, i-a intampinat pe concurenti la sosirea din cursa.

Ilie Rosu din Adjud, a alergat maratonul 168 din cariera si maratonul 159 cu drapelul Romaniei, insotind stafetele de copii pe traseul maratonului.  Steagul dacilor, steagul lui Stefan cel Mare, steagul lui Mihai Viteazul, steagul lui Alexandru Ioan Cuza si drapelul Romaniei au fluturat impreuna pe distanta de 42 km a maratonului, in semn de respect pentru romanii care au infaptuit Unirea de la 24 ianuarie 1859.

Galeria foto

Hora maratonistilor – Hora Unirii (video)

Imnul Romaniei (video)

Start (video)

Sosire stafete km 12 (video)

Sosire stafete km 42 (video)

Sosire Hiroko Ogawa din Japonia, castigatoarea probei de maraton feminin.

Monitorul de Vrancea (video)

Ziarul de Vrancea (articol)

Maratonul Unirii a trecut prin Odobesti

Galeria foto 1

Galeria foto 2

Galeria foto 3

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori