Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, 30.11.2016, Alba Iulia, Editia a VI-a, la final

Clasament general

In ziua de 30.11.2016 s-a desfasurat la Alba Iulia cea de- a 6-a editie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc.

Organizatori:   Clubul Sportiv Eco Alpin  in parteneriat Primaria Alba Iulia, Ro Club Maraton, Consiliul Judetean Alba, DJST Alba si Universitatea 1 decembrie 1918.

Parteneri:  ISOSTAR Romania,Revista ALERG, Running Club Bucharest.

Maratonul de la Alba Iulia s-a desfasurat pe un traseu din interiorul Cetatii Alba Carolina, finalul fiind in fata Catedralei Reintregirii Neamului, in interiorul santurilor cetatii.

Locul de start a fost din fata Obeliscului Horea, Closca si Crisan.

Startul in probele de maraton,  Semimaraton si  Semimaraton stafeta copii 21X1km a fost dat de Presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, prof. Vasile Dogaru. Inainte de start s-a intonat imnul Romaniei, dupa care s-a pornit  in Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc pe urmatorul traseu: Obeliscul Horea, Closca si Crisan, Biserica Mihai Viteazul, Obelisc, dupa care s-a patruns  in interiorul cetatii Alba Carolina,  in santurile cetatii, maratonistii alergand 16 ture de cetate, iar semimaratonistii 8 ture.

Copiii au avut ca stafeta un tricolor iar maratonistii au  dus in cursa drapelul Romaniei, un drapel al  Romaniei din anul 1918, steagul lui Mihai Viteazul si steagul dacilor.

Acest maraton este inclus in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania in perioada  2011-2016.  In cadrul acestui ciclu, concurentii intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti, aducand respectul inaintasilor nostri (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor doua lacuri, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, Maratonul Prieteniei – organizat la Plevna, in Bulgaria, prin locuri in care s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta), Maratonul Recunostintei Regina Maria – Oituz, Targu Ocna,Onesti, Maratonul Independentei de la Bucuresti, Maratonul Dacia-Pontica de la Adamclisi.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc se inscrie alaturi de Maratoanele “Pe aici nu se trece” si Maratoanele din ciclul Recunostintei, in randul competitiilor sportive organizate in memoria militarilor Armatei Romane, care au luptat in Primul Razboi Mondial. Maratonul a fost la cea de-a sasea editie, toate editiile desfasurandu-se in parcul Alexandru Ioan Cuza din capitala, exceptie facand editiile din anii 2013 si 2016, care s-au desfasurat atat la Bucuresti, cat si la Alba Iulia.

La Maraton Masculin a castigat Stefan Salagean, urmat de Adrian Mezdrea si de  Adrian Rad.

La Maraton Feminin a castigat Flori Nenestean, urmata de Marilena Cimpeanu.

La Semimaraton Masculin a castigat Viorel Doarvoas, urmat de Horatiu Tatar-Pastiu si de Daniel Tabarca.

La Semimaraton Feminin a castigat Tania Stan, urmata de Teodora Vermesan si de Cosmina Goia.

Un grup de copii din Scoala Sportiva Alba Iulia, condusi de maratonista Ana Rodean,  au alergat in stafeta de 21X1km  si in cursa populara.

Mihai Pantis a alergat maratonul echipat in costum traditional romanesc, in  opinci si  ie. La punctul de revitalizare a fost prezent un dac, Decebal-Stefan Achim, care a asigurat punctul cu produse apicole, iar la final a premiat toti concurentii cu produsele sale.

 Clasament general.

Alba tv

Galeria foto

Imnul Romaniei (video)

Start 1(video)

Start 2(video)

Final video)

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc Alba Iulia

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, 30.11.2016, Alba Iulia, Editia a VI-a, la start, in fata Obeliscului Horea, Closca si Crisan.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc  Alba Iulia

Mihai Pantis

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc Alba Iulia

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, 30.11.2016, Alba Iulia, Editia a VI-a, la final

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc Alba Iulia

Ilie Rosu si Marilena Cimpeanu cu drapelul Romaniei, steagul dacilor, steagul lui Mihai Viteazul si steagul Regelui Ferdinand.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc  Alba Iulia

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, 30.11.2016, Alba Iulia, Editia a VI-a, prin fata bisericii lui Mihai Viteazul

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc Alba Iulia

Festivitate de premiere a copiilor din stafeta 21X1km care au alergat si Cursa Populara.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc Alba Iulia

Stefan-Decebal Achim

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori