Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Editia a 5-a, 01.12.2015, Bucuresti

Este data de 01.12.2015.

IMG_8047

Pe 1 decembrie 2015, de Ziua Nationala a Romaniei a avut loc in Bucuresti, cea de-a 5-a editie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc. Acest maraton face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, organizate de maratonistii din Romania in perioada 2011-2015. In cadrul acestui ciclu, concurentii intra in contact direct cu istoria, natura, cultura si traditiile noastre stramosesti (Maratonul Zapezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor doua lacuri, Maratonul Stefan cel Mare, Maratonul Delta Dunarii, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunostintei Rosia Montana, Maratonul Recunostintei Targu Jiu, Maratonul Recunostintei Regina Maria de la Oituz, Maratonul Prieteniei – organizat la Plevna, in Bulgaria, prin locuri in care s-au jertfit ostasii romani in anul 1877 pentru independenta).Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc se inscrie, alaturi de Maratoanele “Pe aici nu se trece” si Maratoanele din ciclul Recunostei, in randul competitiilor sportive organizate in memoria romanilor care au realizat Marea Unire de la 1 decembrie 1918 si in memoria militarilor Armatei Romane, care au luptat si s-au jertfit in Primul Razboi Mondial.Maratonul a fost la a 5-a editie, inedit fiind faptul ca Editia a 3-a, din 2013, acesta s-a desfasurat simultan, atat in Bucuresti, cat si la Alba Iulia.

Peste 500 de participanti, de toate varstele s-au aliniat anul acesta la start, care s-au intrecut in probele de 10 km, 21 km si 42 de km.

Maratonul Reintregirii Neamului Romanersc este o incununare a curselor alergate in ciclul de Maratoane istorice Din dragoste pentru Romania si istoria ei, un ciclu care se adreseaza iubitorilor de alergare de toate varstele, care intra in contact direct cu locuri sau momente importante din istoria Romaniei.

Zeci de steaguri tricolore au fluturat in cursa in timpul maratonului intr-o zi frumoasa de 1 decembrie. M-am alaturat colegilor mei fluturand in cursa pentru a 131-a oara intr-un maraton drapelul Romaniei, steagul dacilor pentru a 14-a oara, steagul lui Mihai Viteazul pentru a 5-a oara si steagul lui Stefan cel Mare pentru a 2-a oara. Acest din urma steag este o copie dupa steagul care a fost adus in Primul Razboi Mondial de la Muntele Athos, fiind oferit de francezi Armatei Romane, ca o recunoastere pentru eroismului dovedit la Marasesti, Marasti, Soveja, Oituz, Tirgu Ocna, eroism care a contribuit decisiv la infaptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, de la Alba Iulia.

Inainte de start cei 500 de participanti au aplaudat performanta obtinuta de Constantina Dita la Olimpiada din 2008 de la Beijing, unde a castigat medalia de aur in proba de maraton, devenind un puternic energizant pentru dezvoltarea maratonului de masa in tara noastra.

Dupa intonarea imnului Romaniei, concurentii au avut placuta surpriza sa aiba in fata lor la microfon, pe cel mai in forma maratonist roman al momentului, Marius V Ionescu.
Acesta a adresat incurajari participantilor, urandu-le La multi ani de Ziua Nationala a Romaniei, dupa care a dat startul in maraton.

La multi ani Romania! La multi ani tuturor alergatorilor care au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod deosebit, manifestandu-si iubirea pentru Romania si alergand “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”!

Felicitari Ro Club Maraton pentru organizarea si desfasurarea celei de-a 5-a editii a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc. Multumim sponsorilor, voluntarilor, oamenilor de ordine din parc si tuturor acelora care, fie de acasa, din Bucuresti, fie din alte localitati din Romania, fie direct de la fata locului, din parcul IOR, ne-au incurajat, sau fost cu gandul la noi, tinandu-ne pumnii.

Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, final de sezon incheiat cu “defilarea” iubitorilor de alergare din Romania la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, Editia a 5-a, 01.12.2015, Bucuresti.  Un an “manos” pentru mine, in care a “plouat” cu 31 de curse oficiale de maraton, cu maratonul 141 din cariera, cu maratonul 131 cu drapelul Romaniei, insumand peste 5500 km de alergare cu acesta, intr-o “nebunie” care a inceput pe 21 martie 2010 la Maratonul de la Roma, acolo unde 25 de maratonisti, membri ai Ro Club Maraton si 25 de maratonisti italieni, au transmis impreuna un mesaj impotriva discriminarii romanilor din Italia!Oriunde v-ati afla, La multi ani maratonisti! La multi ani Romania!Imnul Romaniei si start (video)Finalul  maratonului 141 (video)

Galeria foto

Video Ro Club Maraton

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori