Gheorghe Mosion la ultima cursa

Este data de 14.06.2015.

Ultima competitie (Galeria foto).

Cum l-am vazut pe Mosion Gheorghe (video)

Stafeta (video)

Gheorghe Mosion

De garda la ..Gheorghe Mosion.

 

Gheorghe Mosion - ultima cursa

Munca lui Gheorghe Mosion

Gheorghe Mosion - ultima cursa

Omagiu si Recunostinta din partea FRA

Gheorghe Mosion - ultima cursa

Un fotograf care a studiat fiecare miscare a lui Gheorghe Mosion! Din pacate ..nici o miscare!

Gheorghe Mosion - ultima cursa

Gheorghe Mosion va urca pe… Muntele Olimp!

Remember Gheorghe Mosion
In ziua de 24.06.2015 veteranul curselor de alergare din Romania, Gheorghe Mosion, a fost condus pe ultimul drum. Ceremonia de inhumare a avut loc la capela cimitirului vechi din Tulcea. Regretatul atlet a fost depus langa cea care l-a iubit cel mai mult, mama sa. Membrii familiei, prieteni si un grup de maratonisti, care alearga in ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, l-au condus pe ultimul drum pe baci Ghita, cum ii placea sa i se spuna. Din partea Directiei pentru Sport si Tineret Tulcea a participat fosta campioana mondiala in proba de semimaraton, doamna Elena Fidatov-Moruzov. S-a depus o coroana de flori din partea Federatiei Romane de Atletism si din partea maratonistilor romani care l-au cunoscut si care au alergat alaturi de acesta in competitii. Pentru merite deosebite aduse la dezvoltarea atletismului românesc Federatia Romana de Atletism i-a oferit regretatului sportiv o diploma de excelenta – postmortem, semnata de Presedintele FRA, domnul Ion Sandu. In semn de omagiu pentru Gheorghe Mosion, maratonistii au desfasurat pe sicriu, un tricolor, semn al pretuirii pentru cel care a reusit de fiecare data sa transmita tinerilor, indemnul, sa faca sport si miscare, si sa respecte istoria neamului. Baci Ghita a fost ca un medicament pentru toti cei care l-au cunoscut. Prezenta sa la startul competitiilor insemna de fiecare data o chemare la lupta, la rezistenta, la autodepasire si la fair play.
Bucuria familiei a fost imensa, atunci cand a aflat ca baci Ghita nu a fost niciodata singur, ca a avut zeci de mii de prieteni, tineri si varstnici, atat la Arad, cat si in intreaga tara, care au fost atrasi ca un magnet de entuziasmul sau in competitii si care regreta sincer disparitia sa. Drapelul Romaniei i-a fost oferit celui mai mic dintre frati. Un stegulet de dimensiunea celor cu care alearga copiii in stafete la maratoanele istorice, i-a fost inmanat celui mai mic din familie, stranepotul, care sa infaptuiasca mai departe ceea ce a inceput Gheorghe Mosion. Fratele cel mai mare a primit o copie a unui tricou, cu imaginea lui Gheorghe Mosion, care va fi urcat in semn de omagiu si de recunostinta pe 28 iunie, pe muntele Olymp, la Olympus Marathon.
Medaliile, diplomele si cupele apartinand celui care a fost Gheorghe Mosion, vor fi depuse intr-un muzeu, in care va fi prezentata si povestea sa.

 

1 raspuns

  1. cernat danut spune:

    regret sincere ! iti vom simti lipsa Mosioane aici pe Pamant la competitiile unde vom participa …alergare usoara printe stele si in rai Mosioane !

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori