De Ziua Regalitatii cu drapelul Romaniei si steagul Europei la Maratonul Regal

Este data de 10.05.2015.

O cursa cu Drapelul Romaniei si steagul Uniunii Europene la mai putin de 24 de ore de la un maraton alergat in zona Moieciu, de Ziua Europei, Ziua Independentei si ziua mamei mele.
Maratonul Regal face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, startul fiind dat din fata Palatului Elisabeta.
Arcul de Triumf, pe care sunt inscriptionate principalele momente ale istoriei Romaniei, din care ne-am inspirat in ciclul de maratoane istorice, a fost principalul monument de pe traseu. Chiar daca pentru unii concurenti a trecut neobservat, acesta fiind in renovare, el ne-a reamintit pentru cateva clipe de istoria tumultoasa a Romaniei. Unul dintre momentele aflate pe Arc este Razboiul de Independenta din anii 1877-1878. Pe data de 16.05.2015 va avea loc la Plevna, Frienship Pleven Marathon, o cursa in care voi alerga cu drapelele Romaniei, UE, Bulgariei si steagul Regelui Carol 1, care a condus trupele romane in luptele din zona Plevnei. Un omagiu adus celor 1850 de romani aflati in Mausoleul de la Plevna si a altor 1250, ce odihnesc in mausoleul de la Grivita.

Maratonul Regal, o poveste carea a juns la editia a 4-a si care a inceput in anul 2011.
http://www.ilierosu.ro/…/maratonul-regal-de-la-vis-la-real…/

Bucurosi prin ploaie, impreuna cu Daniel Lixandru, cu care am demarat acest maraton.

Imnul Romaniei (Video)

Startul (Video)

Medalia (Video)

Final de cursa(Video)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori