Crosul Petrom 2011

Este data de 25.09.2011.

Sambata dimineata ma aflam  la intrarea in parcul IOR, in  zona statuii lui Alexandru Ioan Cuza. O tanara imi intindea  un fluturas care prezenta informatii despre crosul Petrom. L-am refuzat politicos, promitand  sa iau unul, imediat,  dupa antrenament. Pentru ca maratonul Piatra Craiului se apropie, a urmat aproape o ora de chin, urcand scarile si pantele din parc, pana aproape de epuizare. La iesirea din parc, domnisoara era in acelasi loc, impartind in continuare fluturasi. De data aceasta, nu am mai refuzat, am luat unul, l-am spicuit si am aflat ca duminica, 25.09.2011, se va desfasura  Crosul Petrom. Am decis pe loc,  voi face un cros cu drapelele Romaniei si UE!

Zis si facut  Atmosfera de sarbatoare in Piata Parlamentului. Tineri si varstnici, baieti si fete, experimentati si mai putin experimentati. Aproape intreg clubul Ro Club Maraton se afla astazi in piata. Discutam in principal despre Maratonul Piatra Craiului si despre Maratonul International Bucuresti. Echipati in tricouri albe, peste o mie de alergatori s-au aliniat la start. Pozitionat in mijlocul multimii, cu drapelele inaltate deasupra capului, le povestesc tinerilor aflati in jurul meu, cate ceva  despre cursele mele cu drapele. Ma ajuta si Daniel Lixandru. Baieti, tineti-va dupa ele!

Urcarea din zona Parlamentului a triat serios concurentii mai putin experimentati,  care au pornit in forta. Obiectivul meu a fost sa tin cat mai aproape de Daniel, aflat la doar cativa metri in fata mea. Chiar daca distanta dintre noi s-a marit la cateva zeci de metri pana la final, socotesc cursa una foarte reusita. Linia dreapta, mai sus drapelele si anuntul  organizatorilor la microfon,  ca au sosit si drapelele. Cateva cuvinte rostite in fata unei camera de filmat si gata, s-a incheiat.

Impresii, sosoteli si clasamente intocmite in pripa pe categorii de varsta. La o astfel de intrecere se cam stie cum arata podiumul inca inainte de a se da startul.  Concurentii se cunosc bine intre ei,  iar minunile nu pot aparea peste noapte. Previziunile noastre au fost infirmate de doua doamne care au urcat pe podium la categoria 40-49 ani. Nu le cunostea nimeni. In urma contestatiilor, s-a dovedit ca doamnele au trisat, organizatotrii fiind obligati sa refaca clasamentul si sa acorde sutele de litri de benzina doamnelor care  le-au meritat.
Au urmat o multime fotografii, una dintre ele fiind cu Ancuta Bobocel, castigatoarea crosului la feminin si cu Valeria Racila, fosta campioana olimpica si organizatoarea maratonului Bucuresti.
Au urmat  un spectacol cu  Elena Gheorghe si  cele 100 de premii, acordate la tombola. Si s-a dovedit a fi ziua mea norocoasa, pentru ca am fost extras, castigand…  o bicicleta.

3 Raspunsuri

  1. lenuta spune:

    felicitari pt bicicleta.Norocosule!

  2. Adina Savu spune:

    Am fost in spatele dvs, cred ca ne-am si pozat cu steagurile :).

    Felicitari pentru tot ceea ce faceti, va admir si sper sa va calc pe urme!

    Mult succes in continuare!

  3. 2011-Maratonul la bilant | Ilie Rosu spune:

    […] 1. Crosul Petrom […]

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori