Gata de un nou start

Greu de tot iarna asta! Vremea capricioasa, ninsoarea, ploaia si urmele lasate de topirea rapida a zapezii, m-au tintuit cam o saptamana departe de parc. Mormanele de zapada incep usor, usor, sa dispara, semn ca acestei ierni i  s-a apropiat sfarsitul. Aleea din jurul lacului devine  din ce in ce mai curata,  zapada topindu-se in graba. Cateva paraie siroiesc, croindu-si drum spre lacul inca inghetat,   incetinindu-mi alergarea. In zona intunecata a parcului totul pare sumbru, lipsit de viata, umbre, pete  umede si inchise la  culoare, soapte… 

Plescaitul ascutit al  pasilor  prin balta ma scoate din minti, fir-ar sa fie, gresesc din nou, sunt chiar in centrul ochiului de apa. E intuneric, nu ma vede nimeni, in departare-s doar un bec si un schelalait de caine.
In fata mea,  un ins mai tanar, e tare concentrat,  iuteste pasii. Il depasesc frumos prin dreapta, iar asta il enerveaza rau, simt asta dupa cum sufla si cum trage. Apar si cainii, par multi,  si atenti la orice miscare. Chiar daca-s insemnati, cu  galben la  ureche, nu-s resemnati. Numerotati, maidanezii par a-si fi impartit deja  aleea, fiind plantati ca niste santinele, pana aproape de pod. Unul dintre ei, turbat din cale afara, arata coltii, latrand spre tot ce misca.  Lui ii raman dator ca  am un ritm mai bun si ajung mai repede la  pod. Simt in spate prezenta urmaritorului meu, angajat intr-un sprint final, chiar  pe sub pod. Cativa tineri distrati  il incomodeaza,  blocandu-i trecerea. Un tipat disperat tulbura linistea parcului. Tinerii intra in panica si elibereaza calea. Este prea tarziu insa. Alergatorul se opreste, bolborosind furios pentru ca sprintul lui i-a fost  oprit.. Il depasesc din nou, sprintez, convins ca voi putea mentine ritmul pana la final. Las  in urma jocurile de masini din apropierea bisericii din lemn si  cardul de rate salbatice. Aleea se lateste, ocolesc mult mai usor persoanele aflate la plimbare prin  parc. Cativa zeci de metri in forta si… gata!  Usor, usor muschii isi revin din incordare. Urc scarile si-mi aleg banca pentru prima serie de flotari. Ma indrept catre iesire, mai sprijin  alte  banci si bag din nou flotari.  Se incalzeste vremea, declar deschis…un nou sezon de maratoane!

2 Raspunsuri

  1. Stan Turcu spune:

    Iti doresc sanatate si succes in noul “sezon de alergari”.

  2. iulian spune:

    Succes unchiule in noul sezon! Sa ne povestesti de experienta Limassol.

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori